Over Beschermingsbewind

Beschermingsbewind kan op grond van een verstandelijke en/of lichamelijke beperking aangevraagd worden of op grond van problematische schulden en/of verkwisting. De kantonrechter beslist of bewind toegewezen wordt.

Beschermingsbewind is een zware maatregel. De bewindvoerder dient het vermogen dat onder bewind is gesteld te beschermen. Het vermogen is niet van de bewindvoerder. Het vermogen is en blijft van de cliënt. De kantonrechter controleert of de bewindvoerder alle werkzaamheden volgens de regels uitvoert. Ook moet de bewindvoerder aan alle kwaliteitseisen voldoen

Stap 1. Aanmelden

Via het contactformulier kunt u contact opnemen met Saldo Bewindvoering. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te bellen op 06-19369393.

Stap 2. Kennismaking

Binnen 24 uur nemen wij (met uitzondering van het weekend) contact met u op om een afspraak in te plannen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Stap 3. Intake

Tijdens het gesprek zal besproken worden wat bewindvoering inhoudt. Indien de aanvrager zeker weet dat bewindvoering nodig is, dan zullen de vervolg stappen besproken worden.

Stap 4. Uitnodiging kantonrechter/Zitting

De kantonrechter zal na ongeveer twee maanden een uitnodigingsbrief naar ons opsturen. In de uitnodigingsbrief staat beschreven wanneer de kantonrechter ons wilt zien en spreken. Het is noodzakelijk dat zowel de bewindvoerder als de cliënt aanwezig is. De kantonrechter doet dan meestal direct een uitspraak.

Stap 5. De beschikking

Ongeveer twee weken na de zitting ontvangen wij de beschikking van de kantonrechter.

Diensten

Neem contact op

Via onderstaand formulier kunt u contact met ons opnemen.